به گزارش روابط عمومی دانشگاه
به مناسبت پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم؛ با نان سالم و نحوه نگهداری آن آشنا شویم
وی گفت: نان کامل از آردی تهیه میشود که هر سه بخش اصلی دانه گندم شامل سبوس، جنین و آندوسپرم در آن حفظ شده باشد و در نتیجه نانی که از این نوع آرد تهیه میشود، دارای پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامینهای بیشتری است و ارزش غذایی بالاتری دارد.
دکتر رودباری با اشاره به نحوه تولید آرد کامل افزود: در صورتی که در فرآیند جداسازی آرد در کارخانه، جوانه غنی از پروتئین و بخش سبوس که منبع فیبر است حذف نشود، آرد کامل حاصل میشود و نانی که از آن تهیه میگردد، از نظر ویتامینها و مواد مغذی، غنیتر از نان سفید است.
معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد: در تولید نان کامل، رعایت زمان مناسب استراحت و تخمیر خمیر باعث بهبود کیفیت نان، افزایش هضمپذیری و جذب بهتر آهن و کلسیم میشود؛ اما در نانهای سفید به دلیل تخمیر ناکافی، اسیدیته بالا موجب ناراحتیهای گوارشی خواهد شد.
وی افزود: نان کامل نسبت به نانهای معمولی رنگ تیرهتری دارد و این تغییر رنگ نشانه افت کیفیت نیست، بلکه به دلیل افزایش درصد سبوس و وجود ریزمغذیهای بیشتر در آن است. آرد کامل نیز برخلاف آرد سفید، حاوی جوانه، سبوس و ترکیبات آنتیاکسیدانی است که برای سلامت بدن ضروری است.
دکتر رودباری با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده گفت: مصرف نان کامل در پیشگیری و کنترل چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی تأثیر قابل توجهی دارد. فیبر موجود در سبوس، علاوه بر کاهش یبوست، باعث افزایش احساس سیری، کاهش جذب چربی، تقویت ایمنی بدن و رشد مناسب جسمی و ذهنی کودکان میشود. نان کامل همچنین منبع غنی منیزیم است که برای عملکرد عضلات، تقویت استخوانها و سیستم عصبی اهمیت دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت نگهداری صحیح نان اشاره کرد و گفت: توصیه میشود هنگام خرید نان، ابتدا اجازه دهیم بخار آن کاملاً خارج شده و سپس در پوشش مناسب قرار گیرد. همچنین، در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریداری میشود، بهتر است نان قبل از بیات شدن به قطعات کوچک تقسیم و در فریزر نگهداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه، نگهداری نادرست نان و کپکزدگی را منجر به تهدید سلامت دانست و افزود: برخی نانهای کپکزده که به جمعآورندگان نان خشک فروخته میشود، در نهایت برای خوراک دام استفاده میشود و انتقال سموم قارچی از شیر و گوشت دام به انسان میتواند سلامت مصرفکننده را به خطر بیاندازد.

نظر شما :